Escape Room | Find escape rooms i hele landet, hos Living-Guide.dk!

Find et Escape room nær dig!

Escape room København, Århus og Herning. Der er nu de populære Escape rooms over hele landet.
Hvis du leder efter et escape room, er du kommet til det helt rette sted!
Escape rooms er blevet uhyre populære, og det er med god grund! Det er en fantastisk spændende og udfordrende oplevelse!
Så saml vennerne,  og besøg et af de spændende rooms nær dig, og få gang i de små grå, så i kan komme ud!

 

Escape Room København CPHEscape Room København AarhusEscape Room København Herning
Escape Room København
Escape Room Aarhus
Escape Room Herning

Se vores store udvalg af escape rooms i hele Danmark:


Escape Room København:

København er velsignet med rigtig mange forskellige muligheder for at spille, fra flere forskellige udbydere. Et af dem er Mystery Makers, der leverer helt unikke oplevelser! De laver escape rooms over hele københavn, bl.a. på Kronborg Slot, eller på Christiansborg!

Klik her og læs mere om Escape Rooms fra MysteryMakers.

Brain Game CPH tilbyder også mange forskellige slags escape room med vidt forskellige temaer!

Klik dig ind på de forskellige sider herunder, for at se mere om de forskellige udfordringer!

  • Pablo Escobar
  • The Ring er et uhyggeligt escape room i København.
  • The Last Passenger – Læs mere om The Last Passenger, et af de absolut bedste escape rooms i Danmark.
  • Seven – Tør du prøve Escaperommet Seven? Se mere om muligheden, hvis du tør!

Escape Room i Århus:
Det bedste escape room Århus har at byde på!

Escapist er placeret midt i Århus, og tilbyder forskellige spændende escape rooms, med vidt forskellige temaer! Se hvad du kan opleve hos Escapist herunder:

Escape Rooms i Midtjylland:

Locked i Herning tilbyder forskellige varianter af escape rooms. Se de forskellig Escape Rooms her og se om der er et der falder i jeres smag.

  • Kidnapped
  • Crime Scene
  • Sabotage
    Rejs tilbage til 1943, og vær med til at sabotere tyskernes planer om atomvåben. Du og din gruppe spiller som tilfangetagede frihedskæmpere. Lyder det spændende? Se alle mulighederne for Escape Rooms her.

Hvad er et escape room?

Hører du folk snakke om escape rooms, mens du undrer dig over hvad i alverden de er, og hvorfor de er så specielle? Bare rolig, vi har svarene til dig her.

Et escape room er et 60 minutters eventyrspil

Dig og dit hold bliver samlet i et rum med et tema, og derefter har i en time til at gennemføre jeres mission og flygte. Altså ”escape”, fra rummet. Et succesfyldt flugtforsøg kræver at i finder de rigtige ledetråde, og løser de udfordrende gåder i rummet. Så kig under gulvtæppet, bladr igennem bøgerne på hylden, eller kig lidt nærmere på alle malerierne på væggen. Hvis du er heldig finder du måske en kombination af tal du skal bruge til en kombinationslås, eller en gammeldags nøgle til en hængelås. Alle steder er en potentiel ledetråd, du kan bruge til at komme ud af escape roomet, eller en gåde der venter på at blive løst.

Men skynd dig, tiden løber det sekund du går ind i escape roomet!
For at ”vinde” i et escape room kræver det samarbejde, hurtighed, kreativitet og tålmodighed. Escape room er perfekte til familieferier, firma teambuilding, eller bare som sjov med dine venner. Escape room er en fantastisk oplevelse at dele med folk! Man arbejder sammen for at finde ledetråde til at komme ud. Man løser gåder, og via samarbejde opnår det ultimative mål, at løse escape roomet.
Selvom i ikke når ud af rummet vil hele holdet elske oplevelsen. I skaber minder i vil huske i lang tid. Det er sjovt at medbringe en stor gruppe til escape spil, men du kan også have det fedt helt alene! Du kan blive sendt ind i et escape room med fremmede, som hurtigt bliver holdkammerater. Nogle bliver endda venner for livet med fremmede i escape rooms!

Hvorfor er escape rooms så populære?

Escape rooms er en hel ny måde at opleve historier på. Ved at kombinere en social aktivitet med interaktive eventyr og udfordrende gåder, indlever escape spillere sig helt i en helt anden verden. Ofte med historier der føles som Hollywood film. Det er ikke det store under at de er så underholdende.

Hvordan klarer man et escape room?

Før spillet starter, får i valget mellem flere missioner

Hvert escape room har sin egen unikke mission. Du får lov at vælge dit eget eventyr ved at vælge den mission i vil udfordre jer selv med. Måske prøver i at stjæle et uvurderligt stykke kunst fra et museum, planlægger en flugt fra et fængsel, eller prøver at reparere et rumskib på Mars.
Så snart du går ind i et escape room, vil du med det samme blive transporteret til en anden verden, da dine omgivelser passer til din missions tema. Måske står du i et fancy galleri, bag tremmer i din egen fængselscelle, eller i et kommandomodul fra et rumskib udstyret med hightech skærme og knapper. De detaljerige verdener hjælper dig til at føle, som om du rent faktisk udlever historien i din mission.

Så starter legen!

Når du går ind i et escape room, vil din spilguide, den ansatte fra escape roomet, som vil hjælpe dig i løbet af spillet, sikre sig at i er klar over hvad det er og går ud på. De vil også forklare reglerne og svare på de spørgsmål i måske har. Derefter ser du en video der forklarer din mission. Når videoen slutter begynder din tid at tælle ned! Fra nu af vil du direkte interagere med objekter og rekvisitter i rummet, for at finde alle de ledetråde du kan, for at komme ud af dette spændende escape room.

Og bare rolig, du bliver ikke efterladt helt alene i et room, dig og dit team, bliver hjulpet gennem din mission af jeres spilguide. Guiden vil observere jeres spil gennem kameraer og mikrofoner i rummet. Hvis i vil bruge en af jeres tre ledetråde, vil jeres spilguide være den som giver den til jer. Jeres spilguide giver måske også et par ekstra tips i løbet af jeres eventyr. Escape rooms er designet til at være udfordrende, men stadig sjove og løselige.

 

Escape Room i København - Pablo Escobar
Escape room København

Bliver man virkelig låst inde?

Vi ved hvad du tænker: Bliver man virkelig låst inde i et rum? Du kan altid komme ud. Hvis du på hvilket som helst tidspunkt får behov for at forlade rummet under spillet er du altid velkommen til at gå ud.

Hvad sker der hvis man ikke slipper ud i tide?

Hvis du ikke slipper væk i tide, er det helt okay! Uanset om du gennemfører din mission i tide eller ej, vil din spilguide møde dig i slutningen af spillet. Guiden åbner rummet hvis du ikke er sluppet ud endnu. Og selvom det er spændende at flygte succesfuldt, er escape rooms stadig masser af sjov for grupper som ikke klarer at nå ud i løbet af første forsøg! Det giver dem et mål at arbejde hen imod næste gang de kommer og leger!

Vil du stadig vide mere om konceptet?

Konceptet bag escape rooms startede med first-person eventyr computerspil, hvor spillere interagerede med deres omgivelser ved at klikke på objekter på skærmen.
Computerspil som Myst og Crimson Room gjorde spillere i stand til at kontrollere deres omgivelser med kun en mus, og nogle få simple kommandoer. Visse elementer fra point-and-click eventyrspil, som f.eks. interaktion med skjulte elementer i dine omgivelser, løsning af gåder, mål orienterede historier– blev hoved funktioner i det der senere blev kendt som “escape rooms.”

Det første escape room

Det første dokumenterede escape room, blev skabt af et japansk firma ved navn SCRAP i 2007. Spillere blev ført ind i et rum med et tema, hvor de for at undslippe, blev nødt til at løse en rækker opgaver og gåder ,indenfor en bestemt tidsgrænse. Der gik ikke længe før escape rooms blev populære. Man opførte permanente installationer i Japan, og de spredte sig til Kina og resten af Asien. Omtrent på samme tid, åbnede det første escape room i Europa i Ungarn. I løbet af de næste fem år åbnede flere og flere permanente escape rooms op i Europa og Asien.

Er du klar til at prøve kræfter med escape rooms?

Så klik her for at se vores store udvalg, af escape rooms i hele landet!


Er du på udkig efter andre oplevelser?

Vi har masser af andre fede, spændende og adrenalin fyldte oplevelser! Se alle vores oplevelser med fart og spænding.

Eller tag væk med konen, manden, kæresten eller måske alene? Se de mange afbudsrejser! F.eks Århus charter afbudsrejser!