Find den bedste vinsmagning i Århus

De bedste vinsmagninger i hovedstaden!

En vinsmagning i København er bestemt en mulighed for dig der elsker vin og gerne vil vide mere om historien, druerne og processen der fremstiller de gode dråber.

Der findes gode vinbarer og forhandlere af vin i hovedstaden – men hvor finder man den bedste vinsmagning i København?

Det har vi undersøgt for dig her!

Vi har samlet de bedste udbydere af vinsmagninger i København, så du let og hurtigt kan danne dig et overblik. Læs videre her på siden, og lær meget mere om de enkelte udbydere af vinsmagning i København.

Vi har selv prøvet de fleste af stederne for at kunne give dig den bedste vejledning om vinsmagning i København, det har været hårdt, men spændende 🙂

Oste- og Vinsmagning i dejlige København

Lær om Oste- og vinsmagning på denne spændende aften i København. Vi har prøvet den flere gange og kan kun anbefale den. Hver gang for vi ny inspiration om, hvordan den rigtige vin vælges, til de rigtige oste.

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt i København

Kjær Sommerfeldt er Danmarks ældste vinhandel – og deres erfaring skinner tydeligt igennem på deres vinsmagning! Siden 1875 har de solgt vin, og har i dag samarbejde med mange forskellige vinhuse rundt omkring i verden.

Kjær Sommerfeldt er oven i købet Kongelig Hofleverandør! Hvis det er godt nok til Dronningen, så er det godt nok til os.

De tilbyder unikke vinoplevelser, med forskellige temaer og formål, og tilbyder både vinsmagning i København og Aarhus. Deres tema vinsmagninger kan f.eks. være en vinsmagning med fokus på Frankrig eller Argentina – men de tilbyder selvfølgelig også lidt mere “all-round” vinsmagninger, hvor der bliver prøvet lidt ad hvert.

Under de to timer vinsmagningen foregår, smager i på 6-7 forskellige vine, og lærer alt om vinen. I lærer hvordan de forskellige sanser kan bruges, til at vurdere vinen.

Der bliver også serveret brød og vand mellem smagningerne, så du kan få renset paletten – og få mest muligt ud af de velsmagende vine!

Vil du læse mere om Kjær Sommerfeldt, og deres vinsmagninger i København og Aarhus, kan du se mere herunder på “bestil oplevelsen”.

Vinsmagning i København hos Kjær Sommerfeldt
 


Bæredygtige vinsmagning hos Le Rait i København 

Le Rait tilbyder økologisk og bæredygtig vinsmagning i København.

Le Rait ejes af Jon Capoul, som sammen med sin far driver vingården Chateau Le Rait i Frankrig. De har siden 1980 produceret økologisk vin, af meget høj kvalitet.

Det er Jon Capoul selv, der står for vinsmagningerne i København – hvor i smager på vine fra hans eget vinhus. Det er det, der gør denne vinsmagning helt særlig. I får skænket vinen, og bliver fortalt og undervist af manden, der har lavet den vin, i drikker.

En vinsmagning i København med bonden selv? Bedre bliver det næsten ikke. Jon Capoul har stor lyst til at fortælle om vinene, og undervise jer i, hvordan i får mest muligt ud af den vin i drikker.

I får 2 timers vinsmagning, hvor i smager på 6 forskellige vine. Derudover får i serveret brød og vand, og får gode rabatter, hvis i vil købe vin med hjem.

Denne vinsmagning i København betegnes af vinkendere som noget helt unikt!

Bæredygtig vinsmagning hos Le Rait
Vi får hele tiden nye vinsmagninger ind som vi laver anbefalinger af. Men kender du en god vinsmagning vi har overset må du gerne dele din erfaring med os. Vi er altid interesseret i at anbefale flere steder, hvis de selvfølgelig lever op til krav om høj kvalitet, både indenfor selve vinen, men også indenfor viden omkring vin.

Står du og skal til din første vinsmagning? Så fortvivl ej! Vi har samlet en vin guide med tips til, hvordan du får mest muligt ud af en vinsmagning!


Fun facts om vinsmagning

Vin er faktisk “sundt” 

I små doser kan vin faktisk være godt for dig. Ja, det lyder måske for godt til at være sandt, men flere videnskabelige forsøg har vist, at et moderat rødvinsindtag faktisk er bedre for dig, end slet ikke at drikke rødvin.

Der er en længere videnskabelig forklaring bag, men i korte træk skyldes det, at de antioxidanter der findes i vin, formindsker risikoen for visse hjerte-kar-sygdomme og type 2 diabetes.

Om din læge vil udskrive en recept på en vinsmagning i København, er dog nok tvivlsomt.

Vin bliver produceret over hele verden

… Stort set! Næsten alle lande i verden producerer vin. Nogle mere, og bedre end andre, men stort set alle lande producerer altså drikken i et eller andet omfang.

Tag f.eks. Danmark, som faktisk producerer prisvindende vin. Og det er altså ikke kun muligt at komme til vinsmagning i København! Hos Modavi nær Kolding, kan du få lov at smage prisvindende vin, og få en rundvisning på vingården. Du kan læse mere om denne spændende og unikke oplevelse her: Vinsmagning hos Modavi i Kolding.

På trods af, at stort set alle lande i verden producerer vin, er listen over de bedste, og største producenter domineret af “The Big Three”: Frankrig, Spanien og Italien. På fjerdepladsen finder vi dog, ganske overraskende, USA.

Det skyldes den store vinproduktion der finder sted i Californien. I top 10 er også andre kendte vinproducerende lande, som Chile, Sydafrika og Australien.

Så langt behøver du dog ikke tage, for at få en god vinoplevelse. Som vi nævner ovenfor, er der rigeligt at tage af, hvis man bare ønsker en god vinsmagning i København!

At “skåle” stammer fra det gamle Rom

At skåle – eller “toaste”, stammer fra de gamle romere. I romerriget var det almindelig praksis at putte et stykke ristet, eller “toastet”, brød i vinen, for at neutralisere en bidsk eller dårlig smag i vinen.

Det tør vi godt garantere, at du ikke oplever, hvis du tager til en vinsmagning i København.

At skåle “for godt helbred”, stammer derimod fra det antikke Grækenland. Det blev taget meget bogstaveligt, da skålen startede ved, at værten drak af sit vinglas som den første, for at garantere for sine gæster, at vinen ikke var forgiftet. Værten fungerede altså som mundskænk, for sine egne gæster.

Derudover var det faktisk forbudt for kvinder at drikke vin, i det gamle rom. Opdagede en mand at hans hustru drak vin, havde han myndighed til at slå hende ihjel.

At invitere en sød pige over på et glas vin, var derfor nok ikke så udbredt dengang.

I vore dage er det heldigvis anderledes, og vi synes faktisk, at invitere ens date på en vinsmagning i København, lyder som en helt fantastisk idé.

Se flere smagninger hos vores partner.