Cornwall ferie, Syd England

Elsker du de engelske serier som f.eks Barnaby? Så er en Cornwall ferie det helt rigtige. En ferie i Cornwall, der er det sydligste område i England er fuldstændig som det ser ud til i tv serien. Cornwall byder på rigtig mange forskellige ting og oplevelser. Og er du vild med natur, fred og ro, golf eller historie, er en ferie i Cornwall klart at anbefale.

Vi har herunder nogle inspirationer til forskellige ture og oplevelser, som vi kan anbefale. Men der er selvfølgelig mange flere ting at opleve på en Cornwall ferie, end vi kan få med her.

Det er ren Barnaby når holder ferie i Cornwall. Der er flere måder at komme frem på. Det er muligt at køre fra Danmark. Vælger du at køre, skal du med toget fra Calais til Dover. Og derfra videre mod Cornwall i Sydengland. Det koster ca. 1.500kr pr vej med toget under kanalen. Men der er også gode flyforbindelser til lufthavnene i Exeter, Bristol og Newquay. I skrivende stund er der direkte fly fra København til Exeter, men ellers er der flere daglige afgange fra f.eks Billund og København til Amsterdam, som har mange afgange til alle 3 lufthavne. Så undersøg hvilken af lufthavnene der har den bedste pris hos f.eks Momondo. Den giver dig ofte gode bud på de billigste flybilletter til Cornwall. Til Hotel kan Trivago.dk bruges da de har rigtig mange forskellige hoteller i Cornwall området, så du kan finde det der passer dig.

Planlæg turen

Hvis du bestiller eller selv arrangere en Cornwall ferie, anbefaler vi at du sørger for at have rigtig god tid. Eller, hvis tiden er lidt knap, at lave en plan for hvad du vil se hjemmefra og gemmer noget af Cornwall til din næste ferie. Området Cornwall er gigantisk og der er langt imellem byerne. Og der er både byer, landskab med skov og bjerge og kyststrækninger der skal opleves. Derfor skal du sørge for at have masser af tid så i ikke behøver køre hurtigt og så i kan opleve de forskellige hyggelige bymiljøer. I f.eks Bodmin hvor i er i by, tæt på bjerge og dejlig natur, vil vi anbefale at afsætte min 3-4 dage. En vandring i naturen i Cornwall må forventes at tære på kræfterne. Og det vil være ærgerligt hvis man skal forcere oplevelserne når man er kommet derover.


Byer

Der er mange mellemstore byer i Cornwall. Men forvent ikke at det er London du kommer til. Den sydlige del af england er kendt for deres afslappede tempo, skønne natur og historiske seværdigheder. I sommerperioden hvor englænderne holder ferie, er de små veje næsten ufremkommelige. Man skulle næste tro at alle englændere kører til Cornwall.

På grund af det meget afslappede tempo og den stille natur, er det nok Englands mest besøgte landsdel i sommermånederne. Og det kan mærkes på de meget små veje, med stendiger. Så planlægger du en tur til syd England, så prøv at holde den uden for sæsonen. F.eks i September.

Nogle af de byer der kan besøges i Cornwall er f.eks Bodmin, Redruth og Truro.

Bodmin

Der bor ca. 15.000 indbyggere i Bodmin, nær Bodmin er der et skønt og meget velbesøgt golfresort Lanhydrock golf club. Resortet er meget besøgt af både englændere, tyskere og danskere. Bodmin har også mange gamle historiske bygninger som man kan bruge mange timer på, når man går igennem byen. Byen har også mange gode spisesteder, som med danske øjne, har et meget fornuftigt prisniveau.

Affiliatelink

Redruth

Redruth i Cornwall er en gammel mineby, men en masse spændende historie, gode spisesteder og en afslappet stemning. Der er flere gamle spændende bygninger der kan opleves, med en rundtur på gåben, rundt i området. Hvis du vil til Redruth, anbefaler vi Penvention Park Hotel, Hotel Penvention har både masser af god stemning, en restaurant der er virkelig god, motionsrum og meget mere. Hotellet ligger også centralt i Cornwall hvis i vil tage udgangspunkt fra et sted under hele ferien.

Truro

Truro er med sine ca. 22.000 indbyggere hovedbyen i Cornwall. Truro har en virkelig flot domkirke som skal opleves. Den er en oplevelse værd og er et af Cornwalls mange flotte varetegn.

Du bør også besøge Lands end som er det vestligste punkt i England og St. Ives hvor der er masser af turister, havn og strand. Et rigtigt smukt sted at besøge en dag hvor vejret er med os. Du kan finde hoteller i begge byer hos F.eks Trivago.dk eller hos Momondo som samler de største af søgemaskinerne på både fly og hotel.

 

Planlæg selv, det er nemt

Det kan være en overvældende tur at skulle arrangere hvis ikke man er rejsevant. Der er selvfølgelig mange spørgsmål og det kan ofte være nærliggende at bestille en af de færdige pakkerejser, som udbydes af flere forskellige bureauer. Men ofte kan der spares rigtig mange penge på turene ved at planlægge selv. Hvis du f.eks er nervøs for at skulle køre i England, hvor man kører i venstre side, kan man f.eks gøre det nemmere for sig selv, ved at vælge en bil med automatgear. Det gør det meget nemmere og man skal derved kun fokusere på at holde sig i den rigtige side af vejen. Bustransport i England fungerer også rigtig nemt med nationalexpress, det kører over hele landet, og de er langt billigere end at tage toget. Toget i England er meget dyrt i forhold til Danmark.

Har du bestemt dig at det skal prøves kan du herover booke både fly, hotel og bus. Alt efter hvor god tid du bestiller turen og hvor flexibel du er med rejsetidspunkter, vil du oftest kunne planlægge turen til 50% af hvad en færdig tur koster. Så hvis du spiller meget golf og vil prøve en Ferie i Cornwall, f.eks golfferie. Så er det da værd at overveje om ikke det ekstra arbejde, er 10 ekstra dage værd, lige ned i hatten 🙂

 

Er du mere til storbyferie med det pulserende liv i enten London, Berlin, Barcelona eller andre fantastiske storbyer, har vi også mange gode guides til dem.

Se også vores mange andre guides med rejser. F.eks er der en guide med billige afbudsrejser til Tyrkiet, hvor du kan læse lidt om hvor du kan bestille dem, samt hvor du får den billigste ferie i tyrkiet, hvor både Alanya og Side er meget populære.