Whiskysmagning og rundvisning hos Thy Whisky

Prøv en whiskysmagning hos Thy Whisky

Tæt på Nationalpark Thy og de smukke klitter, finder du slægtsgården Gyrup, der huser Thy Whisky Destilleri. Thy Whisky tilbyder nu Danmarks måske smukkeste whiskysmagning.

Familien på gården begyndte at producere whisky i 2010, og Thy Whisky blev født. Dog er gården et gammelt og traditionsbundet sted, med en spændende historie, der går helt tilbage til starten af 1300-tallet. Gården har været i den nuværende families ejerskab i 8 generationer, og de genopfinder sig selv på ny hele tiden.

Udover at drive whiskydestilleriet, drives der, blandt andet, også et moderne økologisk landbrug, der leverer mælk til Thise.

Bestil whiskysmagning hos Thy Whisky.

Mere om Thy Whisky

Da Thy Whisky blev grundlagt, var det med idéen om at skabe whisky af de råvarer der fandtes på gården. At benytte sig af nordiske kornsorter, for at lave whisky der virkelig emmede af værdier og karakter fra Thy.

Med i whiskysmagningen får du følgende:

  • 2 timers besøg og rundvisning på destilleriet
  • I smager 4 forskellige whiskyer
  • Der bliver serveret lækker røget galloway-kølle, og en Thybo-ost. Lavet af gårdens eget kød og mælk.
  • I får indblik i hele produktionen – lige fra kornet vokser på marken, til whiskyen ender i glasset.
  • I hører om Thy Whiskys filosofi, og deres fokus på bæredygtighed

Der er altså tale om en helstøbt oplevelse, hvor sanserne bliver udfordret. Specielt unikt er indblikket i ”fra jord til bord” proceduren.

Whiskysmagning hos Thy Whisky

Værd at vide:

  • Der findes i dag meget få af de såkaldte ”Single estate destillerier” – altså whiskydestillerier hvor hele produktionen foregår ét sted. Thy Whisky er et af de få, og er faktisk verdens første økologiske single estate destilleri.
  • Det lille destilleri er kendt og anerkendt for deres grundige valg af råvarer, omhu og gode håndværk. Dette har resulteret i flere internationale whiskypriser til gården fra Thy.

Vil du vide mere, eller bestille denne unikke oplevelse? Så klik her og læs mere om Whiskysmagning hos Thy Whisky

Er du på udkig efter andre store smagsoplevelser i dit område?
Så tag et kig på vores store oversigt over smagsoplevelser.