Romantisk Ophold på Kragerup Gods

Romantisk ophold på Kragerup Gods for dig og den du holder af

Et romantisk ophold på Kragerup Gods er en fantastisk gaveidé!

Ikke langt fra København – faktisk kun en times kørsel derfra – finder du en lille bid af den danske historie og et perfekt sted for et romantisk ophold med din partner. Her ligger Kragerup Gods nemlig. Stedet er særligt kendt for at have huset den anerkendte forfatter Karen Blixen under mange af hendes ferier. At hun holdte mange af sine ferier her, kommer sig af en helt særlig grund; hendes far blev født på selv samme gods.

Godset er omringet af en stor voldgrav og grønne skovarealer. Derfor er det heller ikke svært at forestille sig Karen Blixen vandre omkring på godset. På trods af at det er mange år siden, at Karen Blixen har befundet sig på godset, lever historien og eventyret videre her. Kragerup Gods er derfor også en oplagt destination, hvis du gerne vil have et romantisk ophold.

Kragerup Gods som ramme for et romantisk ophold

Kragerup Gods er det perfekte sted at holde et romantisk ophold, men hvad er historien egentlig bag godset, foruden at Karen Blixen har holdt mange af sine ferie her? I dag er Godset ejet af Birgitte Dinesen. Hun er 8. generation af Dinesen-familien. Birgitte Dinesen er derfor også fjernt beslægtet med Karen Blixen, da Karen Blixen er fra denne familie. Dette kan blandt andet også ses i hendes pseudonym, hvor hun gør under navnet Isak Dinesen.

Nogle af de bygninger der udgør Kragerup Gods, kan dateres helt tilbage til 1610, men med det sagt er det værd at fortælle, at godset i dag er moderne såvel som bæredygtigt. På godset drives der nemlig aktivt landbrug. Tilbage i 2014 modtog Kragerup gods da også miljømærket ‘Den Grønne Nøgle’, der viser, at stedet er Co2-neutralt. I kan derfor drage på romantisk ophold med god samvittighed!

Godset er også noget helt særligt, fordi det er har en besætning af skotsk højlandskvæg. Disse befinder sig udenfor hele året, og det er derfor altid muligt at slå et smut forbi og nyde synes af deres fredelige græsning. Godset driver desuden 1.000 hektar planteavl og har en 200 hektar stor skov. Kragerup Gods er derfor ejer af store udendørsarealer, der absolut er med til at understrege Godsets charme.

Kragerup Gods sørger for at lukke dørene op for offentligheden, så det er muligt for alle at få et indblik i den lange historie, og de aktiviteter som godset gemmer på. Blandt aktiviteterne på godset, er der blandt andet Kragerup Go High, som er Danmarks første klatrepark, hvilket godset også modtog Innovationsprisen for tilbage i 2009.
Romantisk ophold på Kragerup Gods

 

Mange muligheder i forbindelse med et romantisk ophold

Som du måske kan fornemme, er Kragerup Gods et oplagt valg, hvis du skal på et romantisk ophold med din partner. Stedet byder på skønne omgivelser og  masser af aktiviteter, der bidrager til den gode stemning for et romantisk ophold. Du kan blandt andet tage din partner i hånden og nyde tiden sammen ved poolområdet, tage en vandretur i området, eller hvis I gerne vil være mere aktive, kan I tage en tur på mountainbike i godsets skov.

Mad hører sig til, når du er på romantisk ophold. Derfor bør du besøge godsets restaurant efter en underholdende og afslappende dag. Her finder du lækre menuer og retter, der sørger for, at I får den perfekte afslutning på dagen.

Praktisk information om Kragerup Gods

Kragerup Gods findes på Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby. Det smukke gods ligger i naturskønne omgivelser, og er derfor bestemt en køretur værd!

Vil du vide mere om Kragerup Gods? Vil du bestille opholdet?

På udkig efter andre ophold?

Fortvivl ej! Vi har samlet en stor oversigt over forskellige spaophold, weekendture, storby- eller charterferier. Her finder du finder oversigten over weekend og ferieophold.