Ginsmagning Aarhus

Ginsmagning Århus 

Når det kommer til ginsmagning i Århus, er der mange gode bud! Gin har i mange år haft et lidt blakket ry – men den tid er forbi! Antallet af gin-elskere vokser eksplosivt landet over, og det skyldes ikke mindst de mange dygtige gin producenter, der findes rundt omkring i vores lille land. 

Mange af dem er heldigvis søde til at tage imod gæster, vise rundt på deres destillerier, og fortælle om deres produkter. Du kan tage rundt til ginsmagninger i Århus, og resten af landet, og få en kæmpe smagsoplevelse. Hvad end du er nybegynder inden for gin, eller en vaskeægte gin veteran, får du helt sikker noget ud af disse oplevelser!

Vi har her på siden samlet en liste over det bedste af det bedste, når det kommer til ginsmagning i Århus.

 

Njord Gin Distillery

Njord Gin i Århus har en meget simpel mission – de vil lave verdens bedste gin.

Njord Distillery er nok det mest kendte indenfor fremstilling af gin i Danmark. Ginsmagning hos Njord i Århus er meget populært, bestil derfor deres smagninger i god tid.

Med i oplevelsen får du velkomstdrink, rundvisning på Danmarks eneste dedikerede gin destilleri, og masser af fortællinger og ny viden om ginnens verden.

I smager 5 forskellige Njord Gin, så der er noget for enhver smag! Tonic og snacks er inkluderet. Du har selvfølgelig mulighed for at købe noget af deres egenproducerede gin med hjem.

Er du interesseret i at vide mere om ginsmagning i Århus og Njord Gin Distillery

 

Ginsmagning Njord Distillery

 


 

Ginsmagning hos Highlanders Bar i Århus
Ginsmagning hos Highlanders Bar

 

Ginsmagning i Århus på Highlanders bar

Århus baren Highlanders er også begyndt at gøre sig i Ginsmagninger. Og har du prøvet deres ølsmagning på Highlanders bar, ved du også at der bliver gjort noget ud af det. Og det gør sig også gældende når de holder Gin smagning i Århus, på Highlanders. De giver den hele armen og sørger for at du får en fantastisk aften, med masser af smagninger og godt humør.

Er du i Århus og er du vild med Gin, så er det her oplevelsen du ikke må gå glip af.

Smag på Århus og en Ginsmagning i Århus her

ginsmagning i Århus og Njord Gin Distillery 

Ethvert barskab med respekt for sig selv, har minimum en flaske gin. Men ved du, hvor stor forskel der er på forskelligt gin? De kloge eksperter siger, at der kan være lige så stor forskel på det, som der kan på whisky, cognac og rom. 

Derfor er det skide fedt, hvis du kan finde en gin der passer til netop dine smagsløg! 

Hvis du ønsker at gå på jagt i ginnens verden, er en ginsmagning i Århus oplagt – og specielt den hos Smagførst er genial til dette formål.

Du får en times ginsmagning, hvor du bliver guidet igennem alle afkroge af ginnens forunderlige verden. Dette bliver toppet med spændende fortællinger og historier omkring producenterne og andre sjove facts! 

Under smagningen får i brød og vand, så i kan rense smagsløgene mellem smagningerne, og få mest ud af de enkelte gins. 

Se mere om ginsmagning hos Smagførst.

 

Ginsmagning hos Smagførst

 

Også det store kendte danske importør af Gin Smagførst har lavet en Ginsmagning i Århus. Her kommer man langt omkring de forskellige producenters forskellige Gin og man får en rigtig interessant historie om hvorfor forskellige Tonic passer sammen med forskellige Gin. Det er en videnskab at lære at sætte de rigtige ting sammen.

Se mere om oplevelsen hos smagførst.


 

Kender du historien om tonic?

I det 17. århundrede lærte europæere fra de indfødte i Sydamerika, at barken af kinatræet kunne behandle feber. Kinatræet fik kælenavnet “febertræet”. De isolerede kinin, et stof i barken som medicinske ingrediens. Briterne kværnede kinin til et pulver og gav det til tropperne i Indien for at bekæmpe malaria. Kininpulveret var dog så bittert, at soldaterne begyndte at blande det med sodavand og sukker og de skabte dermed en forløber for det, vi nu kender som tonicvand. Senere begyndte de at hælde gin i, hvilket banede vejen for Gin & Tonic. Det er i øvrigt her, at den verdenskendte tonic, Fever Tree, har fået sit navn fra. 

Hvad med den om skørbug og den britiske flåde?

I 1747 opdagede en skotsk læge ved navn James Lind, at mangel på C-vitamin forårsagede skørbug. Den britiske flåde var meget hårdt ramt af skørbug på daværende tidspunkt. James Lind opdagede at citrusfrugter både kunne forebygge og helbrede sygdommen. Britiske søfolk og soldater blev herefter udstedt en obligatorisk ration af limes — hvor af mange af dem endte i deres Gin & Tonics.

Og udviklingen fortsætter

Og selvom der er mange sjove fortællinger om Gin og hvorfra den kom, er der også den mere seriøse del af det.

For selvom oprindelsen af Gin er mange hundrede år gammel, er det en drik der også har udviklet sig igennem de mange år. Og der bliver stadig udviklet på den idag. Og måske endda som aldrig før. Men hvor det i de første år handlede om, at man kunne finde den bedste urt eller krydderi, for at tage den grimme smag af brændevinen, handler det idag helt anderledes om finish på produktet. Alt lige fra processen til hvordan både prop og etiket skal se ud, er en stor del af det færdige produkt idag. Og med de mange gode steder der er kommet i gang med at producere Gin, er vi her hos living-guide.dk, slet ikke i tvivl om at Gin også i de næste mange hundrede år vil blive udviklet.