Find en ølsmagning i hele Danmark

Er du på jagt efter den bedste ølsmagning? Eller vil du give en ølsmagning som gave? Du finder alle de listige, hyggelige, spændende og sjove steder der tilbyder ølsmagning.

Ølsmagninger i hele Danmark
Ølsmagning af Irsk øl

Er du vild med forskellige special øl, eller har du bare lyst til at smage noget nyt og spændende. Vi har her fundet Danmarks største udvalg af steder der tilbyder ølsmagning.

Du kan få ølsmagninger der har har udenlandsk øl, Dansk øl, Irsk øl, hjemmebrygget lokal øl, øl og ost og meget mere.

Ølsmagninger i KøbenhavnØlsmagninger i ÅrhusØlsmagninger i OdenseØlsmagninger i Kolding
Ølsmagninger i København
Ølsmagninger i Århus
Ølsmagninger på Fyn
Ølsmagninger i Kolding

 

Øl er den ældste producerede drik i verden!

Vidste du at øl er nogen af de ældste drikkevarer mennesker har produceret? Øl og produktionen af øl har flere tusinde år på bagen. Godt nok var opstarten af brygningen ikke som vi kender det idag, den var selvfølgelig meget mere primitiv, men det var øl.

Vi har ølsmagning i København, Århus, Kolding, Randers, Vejle, Odense, Aalborg og mange flere steder. Du kan læse om hver enkelt bryggeri eller bar på vores side, men hvis du vil opleve de helt unikke og autentiske fortællinger, og mærke sjælen i øllet, bør du besøge de forskellige bryggerier selv og deltage i ølsmagningerne.

Mange forskellige ølsmagninger

De bryggerier vi har udvalgt til at blive anbefalet her på siden, har allesammen ry for at det er grundige, korrekte og humoristiske gennemgange af øllets historie. Det er trods alt rart at få lidt viden om øl med hjem 🙂

Derudover har vi gået efter at få forskellige udbydere af ølsmagning ind i sortimentet, så du finder noget der falder i din smag, uanset om din favoritøl er en IPA, en Irsk mørk øl som Guinness eller en helt almindelig pilsner.

Der er fundet nogle hvor du får en virkelig grundig gennemgang af bryggeriernes historie, nogle der fortæller mig om øllets historie, samt mange hvor det er forskellige barer, der ikke selv brygger, men til gengæld har fingeren på pulsen med hvilket øl der er populært i hele verden.

Så kort sagt, finder du alle former for ølsmagning her på siden. 

Hvor finder jeg den bedste ølsmagning?

Vi mener alle ølsmagningerne er “value for money”, men vi må alligevel anbefale ølsmagning i Kolding hos Trolden Bryghus, hvor der nu både brygges og holdes smagninger i både øl, Whisky, Rom og Gin. Her smager du helt sikkert noget af det bedste bryg der er lavet i Danmark. Så det er bestemt ikke uden grund at Ølsmagning i Kolding er blevet meget populært.

Ølsmagning i Kolding hos landets bedste bryggeri, Trolden. Her smager du noget helt fantastisk hjemmebrygget øl

 

 


Få mere ud af ølsmagninger

En af livets små fornøjelser er at nyde en god øl og det er helt sikkert en fornøjelse at dele et øjeblik vennerne over jeres favorit øl. Men, hvis man dykker lidt dybere ned i øl og lærer at sætte pris på alle de elementer der indgår i smagen, så åbner der sig en helt ny verden af fornøjelse når snakken falder på øldrikkeri. Smagsoplevelsen bør være det første man tænker på når det gælder at vurdere en øl. Smagsoplevelsen består af smag og aroma, derfor er både duft og smag lige vigtige, men det er ikke den eneste ting du skal holde øje med. Her er de fem ting du bør tænke over mens du smager på en øl:

1. Temperatur

For rigtig at sætte pris på smagen af en øl, skal den serveres ved den rigtige temperatur, og dette varierer mellem forskellige øl stile. En øl der serveres ved den rigtige temperatur, giver dig mulighed for at tage hele smagen med. Jo koldere en øl er, jo mindre kulsyre frigives, hvilket resulterer i at øllen frigiver færre aromaer Udover det fjerner en koldere øl fornemmelsen i din smagspalette så den ikke kan opfange nuancerede smagsoplevelser. Ved ølsmagninger vil arrangøren oftest have styr på dette, men du kan eksperimentere med det derhjemme!

Lettere lagers serveres bedst mellem 2-4 grader, mens fyldigere lagers nydes bedst ved en lidt højere temperatur omkring 4-7 grader. Fyldigere øltyper som IPA ‘er, Portere og Stouts nydes bedst omkring 7-10 grader, hvilket hjælper med at fremhæve den komplekse smag man finder i de øl, og hvis du prøver en belgisk, skotsk eller britisk ale, så serveres den bedst mellem 10-13 grader.

2. Udseende

Hold øllen op mod lyset og observer nuancerne. Øllens farve kan variere fra halmfarvet til sort. F.eks. er røde nuancer ofte en indikator for en rig karamel smag, hvor sort normalt indikerer kaffe eller chokolade. Lad være med at bekymre dig om øllens klarhed. Øl kan være enten klar eller uklar, afhængigt af filtreringsmetode og er ikke indikator for kvalitet.

Øllets udseende bliver specifikt skabt på den måde af bryggeriet og værdsættelse af øllens udseende er en del af drikke oplevelsen. Øllens ”Ølhoved” kan også fortælle dig mere om den, eftersom øl med lavere alkoholindhold bør have bedre hoved retention. Hoved retention indikerer også en vellavet øl brygget på kvalitetsingredienser

3. Aroma

80% af smagen kommer fra aromaen, så det er utrolig vigtigt at tage sig tid til at vurdere og nyde den. Vores lugtesans er tusind gange skarpere end vores smagssans, så vi kan lære meget om en øl før vi overhoved smager på den. Hvirvl øllen rundt i glasset, det hjælper til at ilte øllen, hvilket frigiver en mere kraftig aroma. Duft til øllen i både kortere og længere tid ad gangen.

Forskellige folk kan dufte forskellige ting i en øl, så hvis du kan dufte noget andet end andre, er det helt okay. Det er nemmere at starte med dine overordnede indtryk, er aromaen stærk? Er den skarp, hvilket er humlen, eller er den sød, hvilket er malten? Måske er det en blanding af forskellige aroma? Derefter kan du dykke dybere ned i at identificere specifikke aromaer som brød, karamel, blomster, urter, krydderier, citrus og frugt.

4. Smag

Smag følger naturligt aromaen, og de tre typiske smage vi snakker om med øl er sødme fra smagen i malten, bitter fra humlen, og syrlighed fra brygningsprocessen eller tilføjet frugt. Øl har faktisk et bredt udvalg af smage alt efter ingredienser, brygningsproces, gæring og andre elementer, og nogle vil være nemmere at smage end andre. De smagsoplevelser der findes i øl, inkluderer de samme aromaer, nævnt ovenfor, med duft og smag så tæt forbundne.

Når du tager en slurk, så hvirvl øllen rundt i munden før du synker den. Ligesom med aromaen så start med dine generelle indtryk af smagen, fra dens intensitet til balancen mellem sødme og bitterhed. Øllens eftersmag er også vigtig, så tænk over den næste gang du smager på øl.

5. Konsistens

Vi mærker øllens konsistens på vores tunge, i vores kinder og på ganen. Hvert område afslører facetter af øllen. F.eks. er traditionelle ales forholdsvis flade, fyldige og varme. Dette er meningen og ikke fordi øllen er for gammel eller brygget forkert. Øllens konsistens ændrer den måde du drikker den på, og har indflydelse på hvor, hvornår og hvordan du drikker den.

Konsistens, eller mundfølelse som det også hedder, kan opdeles i følgende:

  • Krop:
    Er den tynd og forfriskende, ligesom vand, eller er den fyldig og blød som et glas mælk?

  • Astringens:
    Tørrer den munden ud og giver lysten til en slurk mere, eller efterlader den din mund med fuld og tilfreds fornemmelse?

  • Kulsyre:
    Hopper den rundt i munden med en brusende livlig fornemmelse, eller er den flad med mindre tydeligt brus?

 

Jo længere du bruger på at sætte dig ind i øllens elementer, jo bedre vil din smagspalette og viden blive. Mangfoldigheden i øllens verden er enorm, med et utroligt udvalg af stilarter og smags typer at prøve, så dyk ned i det og nyd rejsen! God fornøjelse med de mange fantastiske ølsmagninger, der findes rundt omkring i Danmark!