TV tårnet i Berlin

Storbyferie i Berlin

Berlin er storbyen der er attraktiv for både unge og ældre.

Oplev storbyen Berlin – Storbyferie i Berlin, er storbyferie i en by der aldrig sover!

En Tysk storbyferie i Berlin, er interessant uanset om du er interesseret i historie fra 2. verdenskrig, moderne bygninger, Stasi, multikulturelle sammensætninger, julemarkeder eller bare nyder at summe rundt og holde pauser på spændende cafeér, så finder du det på storbyferie  i Berlin.

Vi har selv besøgt byen rigtig mange gange og er slet ikke færdige med at opleve Berlin endnu.

24/7

Byen er fuld af liv, uanset om du besøger den sommer eller vinter, eller om kl er 14.00 eller 02.00. Der er liv i Berlin 24/7.

Om sommeren rykker de mange mange hundrede cafeer deres butik ud i solen, så der virkelig kan mærkes sommer, sol og feriestemning. Og om vinteren kommer de mange julemarkeder frem, så man rigtig kan mærke at Berlin er verdens bedste by til julestemning.

Prøv begge årstider, de har masser at tilbyde.

Hvis du leder efter et gavekort at give, der gælder til en storbyferie, har vores partner GoDream et gavekort der kan bruges i utallige storbyer. Det er den perfekte gaveidé til alle der vil på Storbyferie i Berlin, eller andre storbyer,

Sommeren i Berlin

Vælger du at tage til Berlin om sommeren, er det næsten umuligt ikke at finde et område hvor der bare summer af liv og stemning. Der er masser af seværdigheder som du alle kan se og forudbestille hos getyourguide. Hotel kan du f.eks finde hos Hotels Combined, hos dem finder du helt sikkert det bedste og billigste hotel, til en perfekt storbyferie i Berlin.  Du kan glæde dig til priser der er langt mere fordelagtige end priserne i f.eks København.

Tag på storbyferie i Berlin. Find alt du skal vide her!

Du kan køre derned på ca. 4 timer fra Grænsen. Men du kan også vælge at flyve til Berlin ved at finde rejsen hos Momondo , turen er oftest meget billigere end at køre og tager kun ca. 1 time.

Julemarkeder

Storbyferie i Berlin i november og december, betyder helt sikkert en tur eller flere på julemarked.

Hos vores partner getyourguide, kan du bestille en guidet tur, hvor i besøger 3 julemarkeder. Det er en meget inspirerende og underholdende tur, hvor man får set og smagt lidt af hvert.

Er du til julemarkederne, som der findes ca. 100 af i Berlin, vil det være en rigtig god oplevelse at vælge den guidede tur første gang i er der.

Berømte julemarkeder

De mest kendte er Julemarkedet på Alexandersplatz, Julemarkedet ved Gedächtnis-Kirche, julemarkedet ved Charlottenburg slottet og Julemarkedet på Gendarmenmarkt. Der er mange flere, og vælger du at tager rundt til fods, eller på turistcyklerne som kan lejes for næsten ingen penge overalt i Berlin, støder du helt sikkert på mange flere julemarkeder. Julemarkederne i Berlin starter i slutningen af November og er åbne hele december. Er du til julehygge er det et must at besøge et julemarked i Berlin. Der er masser af mad og man kommer ikke udenom at prøve Glühwein. Julemarkederne i Berlin er utroligt billige sammenlignet med julemarkeder i Danmark, og et glas Glühwein vil du kunne få for omkring 2 Euro. Denne 2,5 times bustur tager dig igennem hele Berlin hvor du får set alle deres smukke julelys.

 

Tysk julemarked
Oplev de hyggelige julemarkeder i Berlin.
Historien

Er du historisk interesseret, er det gamle Stasi fængsel helt sikkert et besøg værd. Men forbered dig på at turen kan være hård. Ikke i fysisk forstand, men det er tidligere indsatte der fortæller historien og giver rundvisningen, og det er barske historier de kommer med, fra tiden i det gamle DDR. Her er en Youtube video der giver lidt historie om fængslet

Det gamle DDR museum er også vældig interessant, der kan man blandt andet se hvordan en typisk standard lejlighed i DDR så ud. Det er ikke misundelsesværdigt. Men spændende at se, det er det bestemt. Man får også en meget tydelig fornemmelse af den store ulighed, der var imellem “almindelige” mennesker og toppen af DDR.

Nybyggeri er der meget af i Berlin. Siden Muren faldt har genopbygningen stået på, og der er sket meget, men der mangler stadig en del. Og store dele af Berlin er stadig en byggeplads. Har I mod på det, kan I tage S-Bahn eller U-Bahn til det østligste Berlin. Der emmer det ikke meget af Storbyferie i Berlin. Nærmest tværtimod. Den østlige del, bortset fra centrum, bærer meget præg af, at det for ikke længe siden, var en del af Østblokken. Men kontrasterne er også en del af det når man oplever Berlin.

Shopping

Er du til shopping skal du besøge Kurfürstendamm, hovedgaden med de mange mange luksusbutikker. Det hører helt sikkert med til Storbyferie i Berlin.

Steder du skal besøge og ting du kan prøve i Berlin

Spree floden som bugter sig igennem Berlin har mange spændende bådture som varmt kan anbefales.

En sommertur med koncert på Slottet i Charlottenburg eller gåtur igennem Tiergarten en varm sommerdag, så bliver man helt sikkert forelsket i Berlin.

Berlin Slot
Se det smukke slot i Berlin

Er du klar til Berlin?

Er du klar til at planlægge turen til Berlin? Her er nogle forslag og input til turen som kan gøre turen lidt bedre.

Find de bedste hoteltilbud til en storbyferie i Berlin!

Sørg for at udvælge de ting i vil se på forhånd, og vælg ikke for mange! Max 2 pr dag. Berlin er stor og tingene tager tid at se. Vi anbefaler en ting pr dag, af de “store ture” som f.eks det gamle Stasi fængsel.

Start med at bestille et “Berlin Welcome Card”, det koster 151kr og giver dig transport på turen, en rigtig brugbar guide, og op til 50% rabat flere hundrede steder i Berlin. Det har tjent sig hjem mange gange inden i er hjemme i Danmark igen.

Rigsdagen i Berlin er helt sikkert et 2-timers besøg værd. Oplev glaskuplen fra den rigtige side af glasset.

Har du ben som Bjarne Riis, på en god Tour de France dag i 1996, er byvandringen lige noget for dig. Turen tager 3,5-4 timer og koster ca. 110kr! De meget passionerede guider er rigtig gode til at fortælle om Berlin by, Berlins historie og de svarer gerne på dine spørgsmål igennem vandringen. Alternativt kan der også tages en guidet 3,5 timers tur på cykel.

Tag bussen eller U-bahn

Hvis du alligevel vælger at se flere ting på samme dag anbefaler vi at du bestiller billet til “hop on hop off” bussen, den stopper ved de fleste seværdigheder.

Er i selv kørende anbefaler vi, hvis man kan klare “mosten”, at besøge koncentrationslejren Sachsenhausen på vejen hjem, lejren ligger lige uden for Berlin på vej mod Danmark, turen er guidet og koster ca. 120kr. Turen er en heldags oplevelse og kan være en ret barsk og følelseladet oplevelse. Du får f.eks set massegraven og galgerne og meget meget mere.

Berlin by night

Berlin er også kendt for deres mange museer. Listen er alt for lang til at vi kan liste den op her. Men er du interesseret i museer er det muligt at købe en billet til 221kr der giver dig adgang til 30 museer. Billetten gælder i 3 dage og kan købes her.

Som alle andre byer har Berlin selvfølgelig også nogle Pubcrawls. Vi har fundet 2 forskellige til dig. Den ene er en stille – anti Pubcrawl, hvor du får set en masse af de lokale steder, og hvor du ser hvordan de lokale går i byen. Og så en “almindelig” pubcrawl hvor du får VIP billetter, rabatter på drinks og kommer på de “rigtige” in steder. 2 pubcrawls, noget for enhver smag. Den stille pubcrawl kan du se mere om her og VIP pubcrawl kan du se mere om her! Men begge pubcrawls har det tilfælles at de koster under 100kr at deltage i!

Er du ikke til pubcrawls men vil gerne ud at smage nogle af de gode tyske øl, kan du deltage i en 3 timers ølsmagningtur for kun 198kr!

DDR

Besøg TV tårnet som var DDR´s symbol på magt. Du har udsigt ud over hele Berlin, og du kan nyde din kaffe med den flotte udsigt med en VIP billet som du kan finde her. Og det er endda med “Hurtigkø” så du ikke skal vente så længe!

Har du altid drømt om en tur i en DDR limousine?, så er denne en must! I kan være op til 5 personer i denne Trabi XXL Limo.

Overnatning

Vil du bo tæt på det meste kan vi anbefale ibis Styles der ligger ved Alexanderplatz. Men der er mange gode hoteller i Berlin, og de er billigere at bo på end de danske hoteller. Husk på at når først du kommer til Berlin går langt det meste af tiden med at opleve byen. Så at bruge en mindre formue på hotel vil for langt de fleste være spild af penge.

Du kan se og booke alle 1.400 hoteller i Berlin her.

Transport til Berlin

Du kan komme med Flixbus fra København her  for helt ned til 189,- kroner fra København til Berlin og du kan komme fra Århus her for ca. 225,- kroner fra Aarhus til Berlin. Og fra Vejle, Kolding m.fl for kun 149,-. Se alle Flixbus rejser her!

Du kan vælge at køre selv til Berlin. Turen tager ca. 5 timer fra grænsen med at par små stop undervejs. Husk at at du skal have det grønne miljømærke i forruden af din bil. Mærket kan bestilles hos FDM og koster ca. 150kr hvis du ikke er medlem.

Find din rejse derned med Momondo, som altid finder gode priser på dine rejser.

Vi har lavet et indlæg om vores første tur til Berlin.