Smag Gin

Ginsmagning over hele Danmark

Ginsmagning er blevet utroligt populært de seneste år. Og ikke uden grund. Tidligere var Gin noget man drak med Tonic og så rakte opfindsomheden ikke ret meget længere.

 

Nu er Gin blevet en videnskab som f.eks Whisky og Vin. Der bliver produceret mange flere forskellige slags Gin, hvilket har gjort interessen for at prøve Ginsmagninger større og større.

 

 

Ginsmagninger i KøbenhavnGinsmagninger i Århus
Ginsmagninger i København
Ginsmagninger i Århus

 

Ginsmagning i København

I Købehavn er Copenhagen distillery stormet frem og har vundet de Gin elskende danskeres hjerter med deres specielle flasker og varierende dufte.

De har placeret distilleriet i en lagerhal bag Christiania hvor de rammer stemningen helt perfekt. Du kan se mere her hvis du ønsker at komme til Ginsmagning i København. En Ginsmagning tager ca. 1,5 time inkl. rundvisning. Der er op til 7 forskellige Gin til smagningen.

Ginsmagning i Århus

I Århus er det hos Njord Ginsmagningen foregår. Her har Njord Gin Distillery placeret sig ved pumpehuset. Man mærker med det samme at der er stor kærlighed til Gin og fremstillingen af Gin.

Njord Gin Distillery er også det første Gin destillery i Danmark. Der lave små mængder hver gang og alle flasker er nummererede.

Der smages på 5 Njord Gin, og der vil være snacks under smagningen.

Bestil Ginsmagning i Århus og få en fantastisk smagsoplevelse med venner eller familie.

Highlanders Bar i Århus tilbyder også ginsmagning. Læs meget mere om oplevelsen ved at klikke her: Highlanders Bar Ginsmagning

Ginsmagning i Kolding

Hos Trolden i Kolding, som også er et Bryghus, kan du også komme til Ginsmagning i Kolding. Trolden er mest kendt som bryghus, men har de senere år også budt ind med Gin af rigtig god kvalitet. Og som et tilbud til interesserede Gin entusiaster tilbyder de Ginsmagning og rundvisning for kun 199,-.

I alt 2 timers oplevelse i en verden af Gin, hvor du smager 6 forskellige, sammen med 2 forskellige Tonic.

Se mere om, eller bestil Ginsmagningen i Kolding hos Trolden her!

Som et ekstra tilbud har Trolden Distillery også lavet mulighed for at udvælge sit eget Gin fad. Ginen tappes efter 6 måneder i 50cl flasker.  Se alle mulighederne hos Trolden i Kolding.

Lav din egen Gin hjemme

Har du tidligere prøvet ginsmagning og nu fået lyst til at prøve at lave det selv? Så har en af vores Ginpartnere nu åbnet op for muligeden for at lave Gin derhjemme med drengene. Det er rigtigt populært, og er et sikkert hygge hit med drengene.

 

Er det ikke lige gin du er til?

Hvis det ikke lige er en ginsmagning der er sagen, så har vi heldigvis også andre smagsoplevelser! Hvad end det er øl, vin, whisky, eller sågar cider, så guider vi dig til en fantastisk oplevelse, der virkelig sætter smagsløgene på arbejde!

Er du interesseret i at se, hvilke ølsmagnings oplevelser der ligger og venter, i nærheden af dig, så tag et kig på vores oversigt over ølsmagninger. 

Er du heller ikke så meget til øl? Så tag et kig på alt fra vinsmagninger, til whiskysmagning eller cidersmagninger! Der er helt sikkert noget for enhver smag.

 

 


Vil du vide mere om gin? 

Så kig her! 

Gin har haft en lang historie fra begyndelsen med dens forgænger, en hollandsk spiritus med navnet genever, der daterer tilbage til 1300-tallet. Den ændrede sig gradvist fra den mere malte, mere whisky-lignende genever og til den enebærsmagende, aromatiske spiritus, vi kender i dag.

Men moderne gin omfatter flere stilarter, fra Old Tom, over Plymouth til London Dry og andre varianter. Hvad er forskellen på de typer gin? Hvilke forskellige teknikker, bruges til at producere gin i det hele taget? Her kan du få svar på nogle af de spørgsmål, du sidder tilbage med, omkring gin! Gin er en grundsten i cocktailkultur og basen for Martini, Gin & Tonic og mange andre klassiske drinks.

Er der en definition på gin?

For at en spiritus kan klassificeres som gin skal den have en alkoholprocent på ikke mindre end 40%, og besidde den karakteristiske smag af enebær. Hvis produktet fremstilles ved destillation eller gendestillation af aromatiske stoffer med en alkoholisk vask, kan den kategoriseres og sælges som “destilleret gin”. Definitionen gør tingene ret åbne til fortolkning, og som følge er der en række forskellige væsker, der kvalificerer sig som gin. Apropos…

Hvad er London Dry Gin?

Der findes ingen standard gin stil, men London Dry — som for resten ikke behøver fremstilles i London— er nok det tætteste vi kommer på. London Dry Gin defineres som en gin destilleret til en alkoholprocent på minimum 70%, der ikke indeholder nogen kunstige ingredienser, smagsstoffer eller farvestoffer. Mængden af sukker begrænses også (til 0,1 gram pr. liter efter destillation), dermed følger beskrivelsen “Dry”, eller tør, og den mere botaniske smagsprofil.

Hvad er Old Tom Gin?

Old Tom Gin er en maltet, sødere, mindre botanisk version af gin, der typisk bliver fremstillet i en ”pot still”, og nogle gange lagret. Med sin oprindelse i England blomstrede den i det 18. århundrede. Old Tom har fået en genoplivning på det seneste, takket være craft-cocktailbevægelsen i det seneste årti.

Hvad med Plymouth Gin?

Plymouth Gin er en anden stil, der i første omgang blev populær i det 18. århundrede, især blandt den britiske flåde, Plymouth Gin ligner en London Dry Gin, men den har en rundere, sødere smagsoplevelse. Og i modsætning til London Dry, som kan laves overalt, er Plymouth Gin produktionen begrænset til Plymouth, England. Der findes kun et destilleri af den slags spiritus på jorden: Plymouth Gin Distillery.

Vil du prøve de forskellige slags gin, og lære mere om dem? Så tag et kig øverst på siden, hvor vi har samlet de bedste udbydere af ginsmagning i hele landet.

Er genever det samme som gin?

Genever er den hollandske “bedstefar” til moderne gin, hvorfra den adskiller sig i flere henseender. Den første genever blev produceret af destilleret maltvin, som trængte til lidt raffinering, så de tidlige hollandske destillerier tilføjede urter til den, herunder enebær. Men på grund af dens maltede kilde, indeholder genever mere whisky-lignende smags oplevelser end nutidig gin, og enebær smage er mindre udtalte. Den tidligst kendte skriftlige henvisning til genever kan dateres til det 13. århundrede. I dag kan genever kun lovligt produceres i Holland, Belgien, to regioner i Frankrig og to stater i Tyskland.

Så genever startede det hele, og hvad skete der så?

Hollænderne sendte deres enebær-accentuerede drikkevare rundt i hele verden, hvor England tog særlig interesse i den, ændrede dens navn til gin og destillerede deres egne version. Apropos gin produktion…

Hvordan laver man gin?

Gin starter som en neutral spiritus fremstillet af korn og får sin primære smag fra destillerede enebær og andre botaniske ingredienser, som anis, lakridsrod, citrus, koriander og flere. Nogle gins aldres i trætønder, og bliver dermed ligesom whisky eller rom, en lys gul farve. I dag findes der tre hovedmåder at fremstille gin på: Potdestillation, kolonnedestillation og compoundmetoden:

”Compound method gin” bliver helt simpelt lavet ved at tilføje botaniske ingredienser til en neutral kornspiritus (som vodka) og lade dem trække i en forseglet beholder i et par uger. Filtrer de botaniske ingredienser og voila, så får du gin.

”Potdestilleret gin” giver typisk et mere fyldigt produkt. Den starter med en neutral kornspiritus, der destilleres en anden gang med enebær og andre botaniske ingredienser.

”Kolonnedestilleret gin” er den mest udbredte nuværende metode, hvorved aromaerne hænges over væsken og derefter trækker i de dampe, der er kommer fra destillationen.

 

Som du kan se, så er gin ikke bare gin. Tag et kig øverst på siden, og find din næste ginsmagning, så du kan komme i gang med at udforske denne fantastiske verden!